Кошик
46 відгуків
продажа ингредиентов для пищевой промышленности.
+380680169404
+380680169404
+380505669323

Вологоутримуючі речовини

Вологоутримуючі добавки – речовини здатні поглинати вологу з повітря (володіють гігроскопічністю), координуючі енергійність вологи в продуктах харчування і продукти оберігають від черствіння і пересихання. Вологоутримуючі добавки застосовують у таких виробах, корисні властивості яких губляться із зменшенням міститься в них вологи.

Влагоудерживатели мають властивість зв'язувати воду, яка міститься в продукті, що значно знижує її випаровування, завдяки чому зберігається свіжість продукту до закінчення терміну придатності. Також з допомогою влагоудерживающих речовин,  зв'язується небажана волога, яка залишилася у виробі після завершення виробничого процесу.

При всьому різноманітті всі вологоутримуючі речовини більшою чи меншою мірою мають солодкий смак, що аж ніяк не є перешкодою, так як ці речовини найчастіше застосовують в кондитерському і хлібопекарському виробництві, але в розробці рецептур необхідно робити коригування на їх солодкість. Треба зазначити, що якісна герметична упаковка та належні умови зберігання також запобігають  втраті вологи в виробі.