Сухі харчові ароматизатори
Сухі ароматизатори виготовляють шляхом розпилення і подальшою сушкою ароматизатора на носії. Носіями можуть бути такі речовини, як декстроза, мальтодекстрин та інші. Для вибору відповідного аромату для продукту, треба знати його властивості (фізичні і хімічні) і дуже важливо враховувати технологію виготовлення продукту. Щоб визначити, як діє сухий ароматизатор на органолептику виробу необхідно проводити дегустації готових продуктів.
Спектр застосування порошкоподібних ароматизаторів досить широкий. Широке розповсюдження вони отримали в харчовій промисловості, як добавка в продукти. Також добре вони зарекомендували себе у виробництві комбікормів для домашніх тварин. В даний час сухі ароматизатори незамінні у виробництві рибних прикормок, з їх допомогою виготовляють прикормки з ароматом анісу, ванілі, часнику і багатьох інших.