Кошик
46 відгуків
продажа ингредиентов для пищевой промышленности.
+380680169404
+380680169404
+380505669323

Спеції

Спецій існує величезна кількість. Така різноманітність дозволяє змінити аромат і смак навіть самих простих і звичних продуктів. Прянощі володіють цілим рядом чарівних властивостей: вони можуть як доповнювати і відтіняти, так і різко підсилювати смак страви, а, часом, і навіть зовсім змінити первісний смак.

      Спеції є своєрідною візитною карткою кухонь різних країн, і ця самобутність обумовлена застосуванням всього декількох спецій, але саме вони роблять смак страв незвичайним, своєрідним і незабутнім. Застосування тих або інших спецій в кожній країні пов'язано з кліматичними умовами. Так, наприклад, в жарких країнах воліють використовувати в їжу гострі спеції, тому що вони допомагають краще переносити спеку людям, утримуючи таким чином воду всередині організму.  

      Застосування спецій дозволяє поліпшити зовнішній вигляд страв, які в процесі термообробки змінили свій колір – додавання куркуми і шафрану легко справляється з цим завданням.

     Бактерицидні властивості деяких спецій дають можливість застосовувати їх у процесі консервування та маринування продукції. Крім того, що вони надають необхідний смак заготовок, так і ще попереджають виникнення непотрібних процесів бродіння, що призводять до псування законсервованих продуктів.

      Пряно-ароматичні рослини здавна застосовують не тільки при приготуванні їжі, але і в медицині, косметології.

Спеції є першими помічниками при лікуванні простудних захворювань в домашніх умовах. Пряно-ароматичні спеції – це справжня комора усіх необхідних для організму вітамінів. Застосування різних спецій допомагає очистити організм від шлаків, позбутися від паразитів, зміцнити імунітет, оздоровити організм на клітинному рівні».

      Біохімічні інгредієнти, що входять до складу спецій, зменшують біль, запальні процеси, покращують обмінні процеси.

     Існує величезна кількість готових для вживання спецій, які зібрані в «букети», в залежності від призначення по застосуванню. Такі суміші існують і для приготування риби, м'яса, випічки, перших страв, салатів і багатьох інших.