Барвники синтетичні
Барвники харчові синтетичні представлені у формі хімічних органічних сполук, їх випускають у вигляді порошку. У всьому світі харчова промисловість багато років використовує синтетичні харчові барвники, які інертні, у них немає ні смаку, ні запаху. В умовах промислового виробництва вони не так вимогливі до умов переробки як натуральні барвники
Володіючи хорошою термостійкістю, стійкістю до змін рівня pH, синтетичні барвники витримують високі температури і не змінюють колір в середовищах різної кислотності. Їм властиві яскраві, насичені кольори, гарна розчинність у воді.
Перед застосуванням барвник необхідно розчинити у воді, а потім процідити через тканину, при цьому концентрація розчину повинна становити 1%, а посуд має бути з нержавіючої сталі, або з харчової пластмаси, також підійде емальований посуд. Воду треба використовувати кип'ячену та підігріту до 80 градусів. Норми внесення барвників у виробництві продуктів харчування буде залежати від кислотності продукту, необхідного кольору і насиченості забарвлення. Термін придатності сухого барвника від 2 до 3 років.